FAQ = Veel Gestelde Vragen

Is acupunctuur wetenschappelijk bewezen?

​

​Het neurofysiologisch mechanisme van pijnstilling is bewezen. Het lichaam stelt bepaalde stoffen vrij zoals cortisones en opioiden, die pijnstilling bewerkstelligen in het lichaam. Ook de aanwezigheid van acupunctuurpunten kan aangetoond worden door toestellen die de elektrische geleiding meten, acupunctuurpunten hebben namelijk een verlaagde elektrische weerstand ten opzichte van de huid! Stimulatie van de immuniteit en de circulatie werd evenzeer bewezen.

Welke voordelen biedt acupunctuur ten opzichte van klassieke  behandelingen?

​Acupunctuur is doping negatief en heeft geen negatieve bijwerkingen zoals bvb maagpijn na langdurig toedienen van pijnstillers.

Welke meerwaarde biedt acupunctuur bij het klinische onderzoek?​Door middel van palpatie van de acupunctuurpunten kunnen kleine veranderingen vroegtijdig worden opgemerkt vòòr ze klinische symptomen veroorzaken. Preventie is daardoor mogelijk!

01

02

03

Kan gedrag worden beïnvloed door acupunctuur?​

​Zeker! Zowel angst als stress kan aangepakt worden door het stimuleren van bepaalde punten. De ‘torch’ wordt hiervoor gebruikt omdat de eigenaar hiermee zelf aan de slag kan. Effectief en doping negatief!

04

Copyright 2022, No animals were harmed in the making

  • w-facebook
  • w-twitter
  • w-googleplus

equipuncture

 

CONTACT

mail:fgielis@me.com

TEL: +32 495 23 64 02

adres:

Fanny Gielis

Turnhoutsebaan 54

2460 kasterlee

CONTACTUREN

ma-ZA

08:00u-19:00u

where east

 

meets west

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now